Hopp om en smärtfri tillvaro

Hopp om en smärtfri tillvaro

Jag började nyligen med yoga för att försöka bli bättre i min rygg, med hopp om att nå en smärtfri tillvaro.

I mitt förra blogginlägg berättade jag om serien Yoga Revolution med Adriene och jag har nu avslutat de 31 dagarna i serien.

Dag 21 upptäckte jag något som jag inte hade väntat mig; jag kunde vrida nacken fullt ut till höger och det gjorde inte ont!

Så lustigt egentligen, smärtan i nacken har funnits där så länge att jag inte ens tänkte på den när jag började. Den var så väl integrerad med min kropp att den hade blivit en del av mig.

Jag hade inte haft en tanke på att min dagliga yoga skulle få den effekten, det var ryggslutet som var mitt främsta fokus.

Händelsen har givit mig hopp och sporrar mig att fortsätta.

För att få yogan gjord går jag upp en timme tidigare på morgonen. Jag har upptäckt att om jag tänker ”Jag gör det sen” är det lätt att det inte blir av. Livet pockar på uppmärksamhet och av nån underlig anledning kommer jag ofta i sista hand.

Jag vill inte komma i sista hand. Jag vill komma i första hand. Om inte jag tar hand om mig, vem ska då göra det?

Alltså prioriterar jag mig själv och även om jag inte alltid studsar upp ur sängen klockan 05:00 så tar jag mig ändå upp, gör en kopp kaffe och börjar vakna till. Jag placerar datorn på golvet och ställer mig på yogamattan och så kör jag.

Min ”vanliga” dag startar ungefär vid samma tid som tidigare och jag har märkt att jag både hinner och orkar mer. Så den där extra timmen som jag satsar på mig själv varje morgon har givit mig bra avkastning.

Som avslutning vill jag dela det här filmklippet. Om det nån gång känns hopplöst och tungt, så tänker jag på den här killen. Historien är fantastisk och om den här killen kan göra det, så kan jag också.

Ingenting är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid.

PS Jag gråter varje gång jag ser den här filmen.


Foto: Kristopher Allison, Unsplash